kidZbrein
Je kan het zelf maar hoeft het niet alleen te doen!

Over mij


Met veel plezier heb ik 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt.

Ik heb het als zeer waardevol ervaren om kinderen te begeleiden in hun (leer)ontwikkeling, hun bijzondere blik op de wereld te ontdekken en ieders eigen, unieke proces te volgen.  

In de loop van de tijd ontstond het verlangen om kinderen meer individueel te kunnen begeleiden. Want wat een energie geeft het als een kind na een persoonlijk gesprekje, persoonlijke aandacht of extra uitleg blij weer verder gaat.


kidZbrein is ontstaan vanuit mijn liefde voor kinderen, onderwijs en coaching. 
‘Je kan het zelf maar hoeft het niet alleen te doen!’  Wat een mooi cadeau om kinderen inzichten en handvatten te kunnen geven door ze te léren leren. Hoe fijn is het om als je begrijpend lezen lastig vindt, dit samen, in alle rust, aan te kunnen pakken. Of als bij die ene soort sommen je ineens weet welke stappen je kan nemen. Of te ontdekken wat er nu eigenlijk gebeurt als je heel boos wordt, waardoor je er beter mee om leert gaan. Ook het inzicht krijgen in hoe krachtig je gedachten zijn en hoe je die gedachten ook positief kan gebruiken is een waardevolle vaardigheid waar je een leven lang veel aan hebt.

Als gecertificeerd trainer Jeugd BreincoachIk leer lerenAlle teksten de baasStrong Kids en de jarenlange ervaring in het onderwijs zet ik kinderen in hun kracht.

Met persoonlijke aandacht en oprechte interesse kinderen (weer) in hun kracht zetten als basis om hen de eigen kwaliteiten en talenten te laten herkennen, erkennen en goed te gebruiken. Accepteren dat sommige dingen lastiger voor je zijn en hiermee om leren gaan. Ieder kind is zijn eigen expert; samen ontdekken we:

  • hoe je grip krijgt op lastige situaties
  • hoe je omgaat met je faalangst
  • je zelfoplossend vermogen
  • hoe je zelf verantwoordelijkheid neemt
  • waar je zelfvertrouwen door groeit                                                               

Kortom: jezelf leren kennen om zo vol vertrouwen verder te groeien. Alles wat je aandacht geeft groeit! 
Groeien en bloeien bij kidZbrein


De plantjes op de achtergrond van de website hebben een symbolische betekenis die mooi past bij de missie en visie van kidZbrein.

Elk plantje komt het mooiste tot bloei met de juiste, persoonlijke aandacht en verzorging. Dat wat nodig is om te groeien is voor elke plant anders. Veel water of weinig water, extra voeding of juist niet, lekker vol in de zon, misschien half in de schaduw of beter helemaal niet in de zon. Deze metafoor is een prachtige vergelijking voor elk uniek kind. Wat heeft jouw kind nodig om te gaan groeien en zo mooi mogelijk tot bloei te komen.

Dat is elke keer uitgangspunt in de begeleiding en coaching bij kidZbrein. Want: 'Alles wat je aandacht geeft groeit!'

Nieuws


Terug naar overzicht

01-01-2022

Welkom 2022!

Welkom 2022!

Wauw! Met kidZbrein heb ik al 63 kinderen en tieners mogen begeleiden met onder andere remedial teaching, Ik leer leren en Beter begrijpend lezen! Trots!
Zo mooi als een tiener superenthousiast belt en roept dat het toetscijfer een 8,9 is! Net als die andere tiener die trots appt dat ze een 9,1 heeft gehaald! Of de ouder die mailt dat haar zoon uit groep 7, boven verwachting, de training Beter begrijpend lezen heel fijn vindt! Of het meisje uit groep 4 dat zó blij is met haar tafeldiploma! Of die ouder die mailt dat dochter en zijzelf zo blij zijn met de lees- en spellingbegeleiding! Of de tieners die zulke mooie stappen maken met hun mindset en zelfvertrouwen. Trots en dankbaar!
Zo'n zin in komend jaar!Terug naar overzicht


 

 

 

Wauw 2_1
Wauw 2_1
kidZbrein 1 jaar!
kidZbrein 1 jaar!
img1647670797133
img1647670797133
WhatsApp Image 2022-03-18 at 2.31.56 PM
WhatsApp Image 2022-03-18 at 2.31.56 PM
WhatsApp Image 2022-03-18 at 2.24.38 PM
WhatsApp Image 2022-03-18 at 2.24.38 PM
WhatsApp Image 2022-03-18 at 2.56.05 PM
WhatsApp Image 2022-03-18 at 2.56.05 PM
kidZbrein tuinbord
kidZbrein tuinbord
kidZbrein Wijknieuws
kidZbrein Wijknieuws
Jeugd Breincoach Professional
Jeugd Breincoach Professional
Lateralisatie en leerproblemen
Lateralisatie en leerproblemen
Flyer kidZbrein
Flyer kidZbrein
Groei! Stap in de brugklas traject
Groei! Stap in de brugklas traject
De kidZbrein-bus!
De kidZbrein-bus!
Concreet materiaal
Concreet materiaal
Mooie terugblik Ik leer leren!
Mooie terugblik Ik leer leren!