kidZbrein
Je kan het zelf maar hoeft het niet alleen te doen!

Hoe kidZbrein werkt

kidZbrein biedt professionele, persoonlijke begeleiding en coaching op het gebied van leren leren, begrijpend lezen, sociale vaardighed en en bijles specifiek voor de basisschool. kidZbrein is er voor leerlingen in groep 5, 6, 7 of 8 van de  basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs in Aalsmeer en omgeving.


Werkwijze
1. Oriënterend gesprek
In dit kennismakingsgesprek kijken we wat kidZbrein eventueel voor jullie kan betekenen. Dit gaat per mail of telefonisch. Hierna kunnen we een afspraak maken voor het intakegesprek. 

2. Intakegesprek
TIjdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid de hulpvraag aan de hand van vragen en/of het ingevulde intakeformulier en kijken we naar de mogelijkheden die kidZbrein kan bieden. In overleg besluiten we of jouw zoon/dochter bij dit gesprek is. Bij gescheiden ouders/verzorgers moeten beide ouders toestemming geven. 

3. Traject
Persoonlijke aandacht en oprechte interesse vormen de basis van elk traject. Doel is dat ieder kind zich veilig, op z'n gemak, prettig, gezien en gehoord voelt. Dat zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen groeien. Ieder traject wordt persoonlijk omdat uitgegaan wordt van en ingegaan wordt op de specifieke behoeften van jouw kind. Verschillende, uitdagende en afwisselende werkvormen worden gebruikt met als resultaat nieuwe inzichten en handvatten. 

4. Afronding
De afronding is een feestelijk moment met de uitreiking van het certificaat! Meestal aan het eind van de laatste bijeenkomst. Het is fijn als één of beide ouders hierbij is of zijn. Ook blikken we terug en is er ruimte voor feedback. 

Goed om te weten:
Het kan zijn dat tijdens het traject blijkt dat andere, meer gespecialiseerde begeleiding nodig is. In het belang van het kind kan ik ouders adviseren contact op te nemen met de huisarts of een psycholoog. Het is belangrijk te weten dat kidZbrein geen diagnoses stelt en geen therapie geeft. 

Bij gescheiden ouders/verzorgers is kidZbrein wettelijk verplicht beide ouders te laten tekenen op het formulier Toestemmingsverklaring minderjarigen. Mocht dit van toepassing zijn dan krijgt u het formulier per mail toegestuurd. 

In verband met Corona worden momenteel alleen privé trajecten gegeven. Dat kan thuis bij kidZbrein of bij jullie thuis. In overleg kiezen we de locatie. 


Denk je dat ik wat voor jouw kind kan betekenen?
Voel je welkom om contact op te nemen! 

Contact


Hieronder een bericht speciaal voor jouw zoon of dochter over het Ik leer leren traject  

Speciaal voor jou!

Zit je in groep zeven of acht van de basisschool? Dan denk je er vast wel eens aan hoe het straks zal gaan op de middelbare school. Met de Ik leer leren training ontdek je in 5x wat jouw beste manier van leren is! Dan maak jij een superstart in groep 8 of de brugklas!

Of zit je in de eerste klassen van de middelbare school, loop je vast en/of wil je meer te weten komen over hoe het leren beter kan gaan? 

‘Je kan het zelf maar hoeft het niet alleen te doen!’

Jij bent je eigen expert en tijdens het Ik leer leren traject ga je ontdekken waar en hoe je kunt gaan groeien om met succes en plezier te leren.

  Hier gaan we mee aan de slag:
-       Wat is je persoonlijke leerstijl?
-       Welke leerstrategie past bij jou?
-       Hoe ga je om met spanning en stress?
-       Hoe blijf je gemotiveerd en geconcentreerd?
-       Hoe kun je je werk goed plannen en organiseren
-       En hoe zorg je dat je je aan je planning houdt?
-       Evalueren: hoe doe je het nu, wat was je aanpak en wat kan anders?

De training Ik leer leren is erop gericht om jouw beste manier van leren te ontdekken om zo efficiënt en effectief mogelijk te leren.

Wil je meer weten?
Klik op onderstaande foto's, kijk op www.ikleerleren.nl en/of mail naar contact@kidzbrein.nl